Daniel Brühl, pregoner de les festes de Santa Marina

Com cada any, a finals de juliol es celebra la festa major de Pratdip, un petit poble d’uns vuit-cents habitants situat al Baix Camp. Dijous passat es va fer el pregó oficial que obria les festes, a càrrec del reconegut actor Daniel Brühl.
Fill d’un productor cinematogràfic alemany i d’una catalana, Brühl ha crescut entre Colònia (Alemanya) i Barcelona. Durant les vacances d’estiu, però, el Prat es va convertir en un lloc de trobada amb la família i els amics, un temps que confessa recordar amb molta estima.

La vocació de Daniel Brühl va aparèixer de ben petit, quan v començar a fer doblatges de dibuixos animats alemanys. Més endavant,  va entrar al món de la interpretació amb la pel·lícula Vaya con Dios, que va obrir-li les portes al cinema europeu. L’any 2003 va ser guardonat per l’acadèmia de cinema alemany com a millor actor per la pel·lícula Good Bye Lenin!, per la qual també va rebre el premi del públic per la seva interpretació.

Després d’un temps experimentant amb el cinema europeu, va endinsar-se en l’americà amb la pel·lícula Malditos Bastardos, dirigida per Quentin Tarantino.

El pregó, celebrat al balcó de la Casa de la Vila, va aplegar a una cinquantena de persones entre veïns i turistes. A més, el discurs es va poder sentir per tot el poble mitjançant la megafonia, de manera que aquells veïns que ho preferissin poguessin escoltar-lo des de les seves cases.

L’alcalde del poble, Josep Montaner, va presentar a Daniel Brühl tot fent un repàs de la seva carrera professional i el seu estret lligam amb Pratdip.

 Tot seguit, el convidat d’honor va fer el seu discurs, on va recordar els moments més intensos que va viure al poble, amb especial esment a les anècdotes estiuenques. Pratdip no només ha estat un lloc on ha crescut, sinó que actualment li representa un porta oberta a la calma i la tranquil·litat que no pot trobar en altres ciutats on ha viscut, com són Berlín o Barcelona. Confessa no ser un home sedentari, i reconeix que seria incapaç de triar un sol lloc per quedar-s’hi per sempre.

Tot fent un esforç per superar la timidesa del primer moment, Brühl va fer el pregó en un català prou fluid, que segons va admetre, voldria recuperar la pràctica amb aquesta llengua, que entén perfectament, però actualment li resulta més complicat parlar-la.

En acabar el discurs, Josep Montaner va llegir la dedicatòria que l’actor havia escrit al llibre de visites de l’ajuntament i va fer-li entrega del llibre Històries Naturals de Joan Perucho i Pratdip: història i recerques de Josep Mª Coll Casadó on s’estudien els topònims del poble que el caracteritzen.

En acabar l’acte, Brühl es va mostrar molt amable amb la gent que s’hi acostava per parlar-hi una estona, demanar-li un autògraf o bé una fotografia amb ell.

Aprofitant l’ocasió, Daniel Brühl va concedir una entrevista que pròximament serà publicada, així que esteu ben atents a aquest blog per a més notícies.

*Properament també es penjarà el vídeo editat del pregó del passat dijous.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s